Een bijzonder project

De computers zijn de toekomst. Maar dat wist je zeker wel. Dat weten ook de leerlingen van ROC Noord van de opleiding software ontwerper.  Dat zijn vaak jongens, die leren om te programmeren. Programmeren is vaak dat je aan de hand van code een webapplicatie kan maken. Ze kunnen na zo’n studie zelfstandig een website maken en een applicatie. Deze jongens leren ook veilig en verantwoord te programmeren. Het is essentieel dat je ook zo zuinig mogelijk programmeert, want hoe meer onzin en troep erop staat hoe meer ruimte en tijd het kost. Mensen willen toch wel dat je app snel gaat en dat het niet te veel ruimte kost. Echter is het ook belangrijk dat hij goed beveiligd is. Aangezien er misschien informatie op de host staan die niet zomaar gelekt mag worden.

De eerstejaars hebben afgelopen jaar een project gemaakt genaamd ‘teamuitje’. Dit was project waaraan een bedrijf een jaarlijks teamuitje had met meerdere activiteiten. Omdat iedereen vrije keuze had moest je jezelf inschrijven. Verder had je ook een admin page. De admin page kon je activiteiten aanpassen, maar ook de inschrijvingen, deelnemers en admin lijst. Dit gecombineerd moest een website zijn die niet alleen mooi was, maar ook functioneel. Je kon er meer doen dan alleen lezen. Je kon namelijk ook inschrijven voor activiteiten. Daar lag de moeilijkheid van het project

Project eerstejaars

Voor de eerstejaars lag de moeilijkheidsgraad bij het combineren van verschillende talen. Ze moesten namelijk HTML/CSS, PHP, SQL en JavaScript in een project gebruiken. Ze moesten namelijk gegevens uit een tabellen halen en die automatisch in de website zet. Verder moest je ook aan de hand van code checken of je wel mag inschrijven, want als je al voor de activiteit hebt ingeschreven mag je niet voor de tweede keer ingeschreven worden.

Het project was erg uitdagend voor de studenten. Ze hebben zich er toch goed doorheen geslagen en er kwamen veel mooie projecten uitgerold. Verder zijn er ook mooie cijfers gehaald en mochten ze daardoor naar het tweede schooljaar. In het tweede schooljaar gaan ze op stage en gaan ze in een leerbedrijf leren om gebruik van hen kennis en gaan ze ook beter leren programmeren.