Een bijzondere computer probleem


Vandaag kwamen er mensen langs die iets bijzonders hadden. Ze hadden namelijk hen laptop meegenomen die kapot was. Maar het was niet iets standaards wat kapot was. Het toetsenbord en het beeldscherm functioneerde nog. Daardoor moest ik kijken in de computer en moest ik de computer openmaken. Ik pakte de schroevendraaier en maakte de computer open. Het eerste wat mij opviel was dat de computer erg stoffig was. Dus het eerste wat ik deed was alles schoonmaken. Ik haalde alle stof weg zodat hij weer schoon was en dat de kans dat hij te snel oververhit was kleiner wordt.

Het probleem oplossen

Maar dat was niet de oplossing van het probleem van de klanten. Dus ik ging verder kijken in de laptop, de onderdelen zagen er allemaal nog oké uit en ik wist dat ik daar het oorzaak van het probleem van de computer. Ik keek verder en startte de laptop op. Het begin ging goed en daardoor wist ik dat de BIOS in orde was. Ik ging inloggen op de computer en ik kwam daar achter wat het probleem was.

Het probleem lag namelijk in dat de computer gehackt was. Dat zag ik aan een melding die meteen in het beeldscherm kwam gelijk een melding. Hierin staat dat je geld moest betalen als je alle foto’s en bestanden terug wilt. Dat is best wel schrikken als je dat ziet staan. Gelukkig kan ik ze helpen en weet ik hoe ik het kan oplossen. Om dit op te lossen moest ik in de code komen van de computer. Dit is een plek waar je als gemiddelde gebruiker niet in moet komen als je er geen verstand van hebt.

Ik heb in de code simpelweg gezegd de code herleidt. Hier heb ik wat beveiligingen handelingen uitgevoerd waardoor de machten die de computer uitgeeft opnieuw ingesteld. Hierdoor krijg je dat diegene die de foto’s heeft geëigend geen macht meer hebben waardoor je de foto’s weer terug. Toen ik dit vertelde hoe ik dat heb gedaan en dat ze de foto’s weer terug kreeg waren ze enorm blij ermee en waren ze erg tevreden.

computeren